Mindfulness training voor kinderen en volwassenen!

Bij een Mindfulness training leren we om ons bewust te zijn van onze automatische patronen, door verschillende praktische tools leren we om hier keuzes in te maken. Meer weten over Mindfulness of over de Mindfulness training, dat kan je vinden op de site of neem contact met mij op.      Mindfulness is bedacht door Jon Kabat-Zinn hij heeft de Mindfulness of ook wel in het Nederlands gezegd Aandachttraining naar het westen gebracht. Steeds meer onderzoeken bevestigen dat Mindfulness beoefening werkt voor vele mensen met verschillende achtergronden.

 

 

 Mindfulness betekent leven in volledige aandacht leven,
op dit moment en op dit moment, 
dus in het hier en nu.

 

 

 

 

 

Wat is Mindfulness
'in het kort'

Mindfulness naar Nederland gebracht door Jon Kabat-Zinn en is in feiten letterlijk te vertalen met de woorden 'opmerkzaamheid' en 'aandachtigheid'. Daarom wordt de training ook wel eens aandachtstraining genoemd.

In feite heb je twee verschillende soorten Mindfulness voor volwassenen de MBCT en de MBSR. Als het gaat om Mindfulness voor kinderen dan zijn daar verschillende methodes voor bedacht.
Zelf werkt ik met de methode van Eline Snel bij de kindertraining en ik geef aan volwassenen de MBSR Mindfulness training.


Mindfulness (MBSR) is een 8-weekse training waarbij je leert en tools ontvangt om te leren omgaan met stress volle situaties zowel op het werk als privé, waarbij je de automatische patronen leert herkennen en hierbij wordt uitgenodigd om daarop een bewuste reactie te geven. Hiermee leer om vanaf een afstand te kijken naar de hersenspinsels, door het creëren van de afstand wordt je geest ook rustig. Vanuit deze rust kan je beter contact maken met je gevoelens, je lichaam en leer jij je grenzen kennen.
Door deze bewustwording, inzichten en intensieve training zal je leven intenser aanvoelen.