Wat is Mindfulness
'in het kort'

Mindfulness naar Nederland gebracht door Jon Kabat-Zinn en is in feiten letterlijk te vertalen met de woorden 'opmerkzaamheid' en 'aandachtigheid'. Daarom wordt de training ook wel eens aandachtstraining genoemd.

In feite heb je twee verschillende soorten Mindfulness voor volwassenen de MBCT en de MBSR. Als het gaat om Mindfulness voor kinderen dan zijn daar verschillende methodes voor bedacht.
Zelf werkt ik met de methode van Eline Snel bij de kindertraining en ik geef aan volwassenen de MBSR Mindfulness training.


Mindfulness (MBSR) is een 8-weekse training waarbij je leert en tools ontvangt om te leren omgaan met stress volle situaties zowel op het werk als privé, waarbij je de automatische patronen leert herkennen en hierbij wordt uitgenodigd om daarop een bewuste reactie te geven. Hiermee leer om vanaf een afstand te kijken naar de hersenspinsels, door het creëren van de afstand wordt je geest ook rustig. Vanuit deze rust kan je beter contact maken met je gevoelens, je lichaam en leer jij je grenzen kennen.
Door deze bewustwording, inzichten en intensieve training zal je leven intenser aanvoelen.