fbpx

“Iedereen verdient het om de beste versie van zichzelf te zijn”

Ademwerk en lichaamswerk in het Gooi

De oplossing:
een combinatie van ademwerk en lichaamswerk

 

Heb je wel eens van deze combinatie gehoord, of is het nieuw voor je?
Ik kan je vertellen dat de combinatie van deze twee tools een fantastisch effect heeft op verschillende vlakken. Het is mega krachtig, omdat deze je hoofd (ego) naar de achtergrond brengt, waardoor je onderbewustzijn de kans krijgt om op de voorgrond te treden. Dit houdt in dat jij contact gaat maken met je lichaam, hart en intuïtie. Je verlaat je hoofd en komt terug bij je lichaam en gevoel. Terug naar de oorsprong, naar wie je altijd bent geweest. Deze combinatie beveel ik altijd aan, omdat hij dubbel zo krachtig is.

Dus wil jij:

jezelf terug vinden

weten wie je bent

rustig zijn in je hoofd

contact maken met je lichaam

loslaten wat je niet meer hoeft mee te dragen

jezelf voelen van binnen uit

jezelf bevrijden

meer zelfliefde krijgen

trauma’s verwerken op een andere manier dan praten

lichtheid ervaren

loslaten wat niet van jou is

duidelijkheid over je pad in het leven

beter slapen

in balans komen

Dan is deze combinatie echt een aanrader.

 

Je kunt lichaams- en ademwerk ook los van elkaar inzetten. Mijn ervaring is dat zo’n sessie ook  al geweldig is, maar wil je echt stappen zetten in jouw persoonlijke ontwikkeling op verschillende vlakken? Kom dan een gecombineerde sessie doen. Ik heb beide sessies hieronder beschreven. Hierdoor krijg je een beter overzicht van beide technieken.

Hoe werkt zo’n gecombineerde sessie

We starten de sessie door contact met elkaar te maken. Vanuit een ontspanningsmeditatie maak jij stap voor stap contact met het fysieke lichaam. Daarna gaan we het lichaam voorbereiden om zich te uiten door het doen van een aantal oefeningen. We triggeren hiermee de psoas (stress spier).

Deze spier geeft het teken van loslaten, als jouw lichaam zich daaraan kan overgeven. Hiervoor moeten we uit het hoofd komen en terug het lichaam in.
Op het moment dat er een trilling ontstaat in het lichaam (lees: lichaamswerk), kunnen we de adem gaan aanpassen en verschillende ademtechnieken inzetten (lees: ademwerk). Door deze combinatie gaat je lichaam een bepaalde reactie geven en gaan we vervolgens samen op zoek naar wat er nu verwerkt mag worden.

Je onderbewustzijn komt tijdens de sessie naar voren, maar dat betekent niet dat we gaan zweven. Je blijft juist in contact met je lichaam en voelen waar de blokkades zich bevinden en wat de grenzen zijn. Je kunt bij een sessie niet over je grenzen heen gaan, want je lichaam geeft een duidelijk signaal bij een grens. We blijven daarom tijdens alle sessies met elkaar communiceren, zodat het ten alle tijden goed voelt. Soms is het nodig om een pauze te nemen of te besluiten om de sessie af te ronden en eventueel een volgende keer verder (dieper) te gaan.

Hieronder staat uitgewerkt wat lichaamswerk en ademwerk precies is. Stel je eens voor wat er gebeurt als je deze twee tools met elkaar combineert…

De investering in jezelf voor de combinatie sessie is € 160,- euro, de sessie duurt 120 minuten.

Lichaamswerk in het Gooi 

“Laat het los en kom weer in volledige verbinding met jezelf”.

Heb je het gevoel dat je vastloopt in je leven? Heb je last van klachten als: spanning, depressie, stress, slecht slapen of chronische vermoeidheid? Of heb je dingen meegemaakt in je leven die nog niet goed verwerkt zijn en nog steeds een rol spelen in je dagelijkse leven?

Door middel van lichaamswerk gaan we op een andere manier kijken naar jou en jouw klachten. We gaan via het lichaam aan de slag met wat jou tegenhoudt om te leven vanuit je authentieke zelf.

 

 

“Het lichaam is ons levensboek dat alles opslaat wat we meemaken.
Lees jouw boek en kom erachter wie je bent”.

 

 

Wat levert een sessie lichaamswerk je op:

het verlagen van (werk)stress, burn-out verschijnselen en overmatige vermoeidheid

verkrijgen van een betere nachtrust

verminderen van piekeren

het losmaken en bevrijden van beklemmende emoties en gebeurtenissen

verminderde symptomen vanuit trauma (PTSS (posttraumatisch stressstoornis))

verminderen van rug-, nek- en schouderklachten

minder zorg en paniek

meer energie en uithoudingsvermogen

minder vastgehouden spanning in het lichaam

gemakkelijker ademhalen

verlichten van chronische aandoeningen

verlichten van migraine

reduceren en verhelpen van angsten en fobieën

 

 

“Laat het los en kom weer in volledige verbinding met jezelf”.

 

Wat is lichaamswerk?

Lichaamswerk is een vorm van therapie, waarbij we het lichaam aanspreken om op een natuurlijke manier los te laten wat jou niet meer dient. We gaan hoofd en lichaam weer met elkaar verbinden, zodat je helemaal in je kracht komt te staan, zodat je kunt leven vanuit jouw hart en uiteindelijk weer kunt genieten.

Met bepaalde lichaamsoefeningen help jij jouw natuurlijke mechanisme weer te herinneren de opgebouwde spanning los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar zijn of haar oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

Bij lichaamswerk passen we een aantal technieken toe om via het lichaam de knelpunten in de geest op te lossen. Je ervaart dat er een verband is tussen het denken en voelen. We blijven dichtbij de emoties en uiten deze op een natuurlijke manier via het lichaam. Door verschillende lichaamsoefeningen wordt zowel het gevoel als het lichaam gestimuleerd. De oefeningen heffen blokkades op, waardoor onderbewuste, weggestopte emoties de kans krijgen om zich te uiten. Dit proces heet bio-energetica.

We gaan dus op een natuurlijke wijze spanning ontladen. Op een gemakkelijke en snelle manier leer ik jou om spanningen en stress los te laten. We gaan het ontladingsmechanisme triggeren en een trilling veroorzaken in het lichaam. Deze spontane trilling biedt een uitweg aan vastgehouden spanning, waardoor het lichaam langzaam terugkeert naar een kalmte, ontspanning en staat van zijn.

 

 “In het dierenrijk is dit fenomeen te zien bij bijvoorbeeld
 vogels die hun vleugels even flink uit schudden of
honden en paarden die aan beide flanken trillen”.


Mensen hebben ook een ontladingsmechanisme van schudden, maar dit herkennen we vaak niet meer. Het trillen van spieren wordt als vreemd gezien of geassocieerd met het tonen van angst, schrik of woede. In plaats van het ontladen toe te laten, blijven we ongemerkt spanning met ons meedragen en zelfs opbouwen. Dit kan leiden tot chronische spanning, waarbij lichaam en geest in een staat van alertheid blijven.

 

Hoe gaat een sessie?

We starten de sessie door contact met elkaar te maken. Vanuit een ontspanningsmeditatie maak jij stap voor stap contact met het fysieke lichaam. Daarna gaan we het lichaam voorbereiden om zich te uiten door het doen van een aantal oefeningen.

Met de lichaamsoefeningen activeren we de psoas spier (ook wel spier van de ziel genoemd). De psoas is een diep gelegen spier, waarin we spanning, angsten en trauma’s opslaan.

Door de oefeningen zullen vervolgens trillingen ontstaan. Dit is de uiting van het lichaam, waarbij het spanning, stress en trauma’s loslaat. Je volgt de beweging van het lichaam en ervaart lichtheid, omdat je lichaam datgene aan het loslaten is, wat jij niet meer hoeft mee te dragen.

De investering in jezelf voor een sessie lichaamswerk  is € 80,- euro, de sessie duurt 60 minuten.

Wat ik altijd aanbeveel is om een sessie lichaamswerk te combineren met ademwerk. Deze combinatie is namelijk heel krachtig en gaat dieper. Hierdoor is de verbinding met jezelf intenser en ga je dieper in op je blokkades.

 

 “Bij lichaamswerk gaan we samen jezelf waarnemen, ontdekken, emoties uiten
en in contact komen met en vanuit je kracht in het leven staan”.

 

Ademwerk in het Gooi

“Adem jezelf gezond en energieker”.

De manier waarop je ademt, zegt veel over wat er gebeurt in je lijf. Door je hier meer bewust van te worden, leer je over toelaten en loslaten. Een voorbeeld hiervan is dat wanneer we schrikken, we een diepe hap lucht nemen en vervolgens onze adem vasthouden.

Door bewustzijn van de adem ben je beter in staat om je lichaam te sturen tijdens intense emoties. Ook kun je bewust ontspanning opzoeken door je adem te sturen. Emoties en de ademhaling staan in sterke verbinding met elkaar.

 

Wat is ademwerk?

Bij ademwerk (breathwork) ga je door middel van de adem in contact komen met jouw hart. Je laat het ratelen van je hoofd los en komt steeds meer in verbinding met je ware “ik”. Hierdoor voel jij je lichter, meer in verbinding en ontspannen.
Je leert weer te voelen en te zien wie je bent. Wie je echt bent en niet wie je wil zijn of denkt te zijn. Er ontstaat een gevoel van aankomen in jezelf en in dit moment. De adem is een geweldige tool die er altijd is en daardoor eenvoudig in gebruik. Door verschillende ademtechnieken verlaten we het hoofd en kunnen we gaan afdalen naar het hart.

Tijdens een ademsessie ga je voelen, ervaren en een proces met jezelf aan. We gaan op jouw tempo samen onderzoeken wat er speelt in jouw lichaam. Hierbij kunnen we (diepgewortelde) blokkades, thema’s of trauma’s tegenkomen. Je kunt hierbij nooit over je eigen grenzen heen gaan, omdat je lichaam aangeeft wat je aankan en nu nodig hebt om verder te gaan, om los te laten en om volledig in je eigen kracht te komen. Je lichaam is jouw boek en vertelt in welk hoofdstuk wij kunnen werken.

Je leert om je hoofd en je lichaam weer samen te laten werken, waardoor je kunt loslaten wat niet van jou is. Vanuit deze lichtheid kom je weer terug in verbinding met jezelf. 

 

“Als jij je bewust bent van gewoontes,
patronen en overtuigingen
kun je leren om hier anders of niet meer op te reageren
je komt hierdoor in contact met je intuitie”. 

Hoe gaat een ademsessie

We starten de sessie door contact met elkaar te maken. Vanuit een ontspanningsmeditatie maak jij stap voor stap contact met het fysieke lichaam en met de adem.

Eerst onderzoeken we jouw beweging van de adem zonder hem te veranderen. Na deze observatie starten we op een liefdevolle, milde en vertrouwde manier met het veranderen van de adem.
We gaan verschillende ademtechnieken inzetten om steeds meer richting je hart te gaan en jezelf in je kracht te zetten.

Mijn persoonlijke stijl met ademsessies is dat ik vanuit een zachte, bewuste en liefdevolle adem de sessie steeds verder uitbreid, waarbij het altijd goed, pijnloos en ontspannen moet voelen. Er is dus een opbouw in de verschillende ademtechnieken. Deze stem ik elke keer af op de persoon.

Bekende effecten van ademwerk zijn het geven van energie, in je kracht komen en helende effecten. Ik beveel een combinatie aan van ademwerk met lichaamswerk. Deze is heel krachtig en gaat dieper. De verbinding met jezelf is intenser, je gaat dieper in op je blokkades, waardoor je systeem de verandering op celniveau gaat oppakken en herinrichten. 

 

De investering in jezelf voor een ademsessie  is € 80,- euro, de sessie duurt 60 minuten.

Wat levert een ademsessie je op

je komt in contact met jezelf

je voelt je verbonden

je krijgt meer energie

je krijgt een gevoel van lichter leven

je laat los wat je mag loslaten

er komt helderheid in je hoofd

dingen vallen op zijn plek

je ervaart rust in je lichaam en geest

je krijgt inzichten in jouw thema’s of blokkades

er komt balans in je systeem

je verbindt jezelf met je ware ik, precies zoals je bent

je stopt met piekeren en malen

er ontstaat meer zelfliefde

je voelt zelfacceptatie

Waarom een ademsessie

je hebt het gevoel dat je hoog ademt

je bent gespannen

je bent druk in je hoofd

je hebt het gevoel niet in je kracht te staan

je ervaart stress

je voelt spanning in het lichaam

je hebt moeite om te ontspannen

je hebt weinig energie

je ervaart blokkades

je hebt last van wisselende emoties

je hebt het gevoel niet geaard te zijn

je hebt het gevoel niet volledig met je hart in verbinding te zijn

je piekert en maalt

je slaapt slecht

Lieve woorden

De sfeer, de muziek, de liefdevolle behandeling: voor mij klopte het hele plaatje tijdens mijn kennismaking met deze lichaam / ademsessie. Ik ging er heel open in, maar het overtrof al mijn verwachtingen. Ik was al wel bekend met de ademhaling als heel sterke tool, maar dat het alsnog zo krachtig zou zijn en zoveel los zou maken had ik niet durven hopen.

De begeleiding van Daphne voelt zo intens, zo liefdevol, zo puur. Je hoeft echt geen (specifieke) reden te hebben om een dergelijke sessie te boeken en de voordelen te ervaren. Ik zou het iedereen aanraden!

De combinatiesessie bij Daphne was een bijzondere ervaring. Een ervaring waar eigenlijk geen woorden aan gegeven kunnen worden. Bij binnenkomst kreeg ik een warm gevoel. Een gevoel van een baarmoeder. Of dit toeval was weet ik niet, maar tijdens de ademsessie ervoer ik dat ik opnieuw geboren werd. De begeleiding van Daphne en de muziek maakte dat ik mij veilig voelde om mij er helemaal aan over te geven. Na de sessie voelde ik mij letterlijk herboren. Ik was aangekomen op aarde. Maar nu echt. Bedankt Daphne!

Daphne’s werkwijze is krachtig én liefdevol tegelijk.
Ik vind het hele ademgebeuren best spannend, maar door de begeleiding van Daphne
heb ik me continue veilig gevoeld en echt een verdieping kunnen maken.
Na de ademsessies, ik heb er inmiddels meerdere gedaan, voel ik me letterlijk herboren!

Ik ben totaal op Daphne haar advies afgegaan en heb een mooie combinatie sessie van lichaamswerk en ademwerk ervaren. Wat ik in al die jaren heb gezocht vond ik op de mat bij Daphne, ik vond mijzelf weer. Echt een cadeau voor mijzelf.