fbpx

Over mij

Mijn naam is Daphne Geerts, geboren en opgegroeid in de omgeving van Zwolle. Tijdens mijn studie ben ik verhuisd naar ‘t Gooi.

Mijn zelfonderzoek is 18 jaar geleden gestart. Ik was een intense puber, die maar moeilijk haar eigen ‘ik’ kon plaatsen in de maatschappij. Door mijn omgeving raakte ik steeds meer verwijderd van mijzelf. Hierdoor kwam ik soms in moeilijkheden en zag ik geen uitweg meer.

Totdat ik op 13-jarige leeftijd in contact kwam met Reiki. Dit heeft mij teruggebracht naar mijn ‘ik’, naar mijn pad. Ik heb geleerd om te voelen wat ik nodig heb, om vertrouwen te hebben in mijzelf en mij krachtig te voelen op dat pad. Toch dwaalde ik af door verschillende life-events, maar bleef ik mijzelf wel ontwikkelen. Door het proberen van verschillende methodes lukt het mij nu om op mijn pad te blijven. Om meer balans te hebben in mijn leven en dicht bij mijzelf te blijven. Dagelijkse meditatie, mindfulness, bewust ademhalen en het contact met mijn lichaam ervaren, helpen mij hierbij.

Tijdens mijn persoonlijk onderzoek heb ik verschillende cursussen, workshops en opleidingen gevolgd: verschillende vormen van meditatie, lange stilte retraites, Vipassana, KI, Mindfulness training, Reiki, Art of Breathing, Neurofeedback en Breathwork & Trauma Release.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in 2016 mijn praktijk Aandacht voor jezelf ben gestart, waarin ik anderen met mijn hart, passie en puurheid verder help op hun pad.

“De sleutel tot je hart is als jij hoofd en lichaam laat samenwerken”. 

 

Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat voel ik ook. Maar ik kijk daar op een aardse manier naar. We hebben hier tenslotte dingen te doen. Ik vind het namelijk ook fantastisch om te dansen op de dansvloer, te wakeboarden, skiën, uit eten te gaan en lol te maken. Die twee werelden horen dus beiden bij mij.
Hierdoor begrijp ik de struggles die mensen ervaren in het leven. Ik kan jou begeleiden naar een lichter leven, waarin je bevrijd mag zijn van je oude patronen. Ik hoop dat ik jou mag begeleiden om deze stappen in het onbekende te zetten.

Vanuit liefde, passie en met humor geef ik vorm aan mijn praktijk, waarbij ik geloof dat spanning, stress en emoties niet alleen in je hoofd zitten, maar ook in je lijf. Ik zie het lichaam als een boek, waarin alles beschreven staat. Als je weet te voelen en samen te werken met je lichaam is dat rijkdom en de sleutel tot je intuïtie.

Wat is aandacht voor jezelf? 

Bij Aandacht voor jezelf krijg je de juiste tools in handen om weer in volledige verbinding met jezelf te staan. Door aandacht aan jezelf te geven kom je in contact met je lichaam, je hart en ontdek je wie je bent en waar je voor staat. Hierdoor kom je in balans en maak je de keuze om gelukkig te zijn!

Mijn praktijk is gevestigd midden in ‘t Gooi en biedt verschillende tools aan om jou weer in je kracht te zetten. Ik leer je om te gaan met de vele gedachten, stress, emoties en moeilijke momenten. Daarnaast leer ik je hoe je jouw nachtrust verbetert en goed voor jezelf te zorgen op verschillende gebieden. Hierdoor kom je weer in contact met je hart en voel je dat je helemaal in je eigen kracht staat, in verbinding met jezelf.

 

“Bij Aandacht voor jezelf,
geef je aandacht aan jezelf
door bewust te leren luisteren
naar jouw hart”.

Wil je je meer kunnen ontspannen en beter om leren gaan met stress en (werk)druk? Dan is een individuele mindfulness training iets voor jou. Mindfulness is geen cadeau voor even, maar voor heel je leven. Bij een mindfulness training bied ik je 8 weken lang tools aan, met als doel dat jij fijner in je vel zit. Dit doen we door verschillende oefeningen en meditaties. Mindfulness is niet zweverig, maar juist een mooie, praktische manier om meer bewustzijn te creëren en te leren leven in het nu. Ik heb mogen ervaren dat mindfulness voor verandering kan zorgen in iemands leven, door meer liefde, zelfvertrouwen, acceptatie en de focus hierop.

Je kunt jezelf (of een ander) ook een one day retreat of een stiltedag cadeau doen. Een aanrader! Bij een one day retreat gaan we met een klein groepje mensen een gehele dag yoga, meditatie en andere oefeningen doen (ervaring is niet nodig). Bij een stiltedag ben je een gehele dag in stilte en kom je nog meer tot jezelf, omdat je heel weinig prikkels hoeft te verwerken. Laat de stilte spreken en kom tot nieuwe inzichten. Even een dag niet reageren op anderen, je telefoon, e-mails of allerlei vragen. Deze dag is speciaal voor jou en vindt (net als de stiltedag) plaats in een prachtige kapel in Laren.

Wil je echt de verbinding met jezelf maken en leven vanuit puurheid? Dan is het tijd om je systeem te herstellen en de taal van jouw lichaam te gaan spreken. Je lijf is in mijn beleving een betere richtingaanwijzer dan je hoofd. Tijdens een lichaamsgerichte- en ademsessie gebruiken we de intelligentie van het lichaam en onderzoeken we de taal die het spreekt.

Door een combinatie van praten, voelen, bewustzijn en lichaamswerk wordt het lichaam als bron van informatie aangesproken. Je herkent hierdoor sneller signalen van stress, spanning en trauma’s en deze kun je transformeren, loslaten en een plek geven. Hierdoor bevrijd je jezelf, leef je lichter en sta je in je kracht vanuit zelfliefde. 

Bij ademwerk ga je onder begeleiding, verschillende ademtechnieken toepassen die je onderbewuste meer op de voorgrond zet. Ademwerk verhoogt je energieniveau, laat je in je kracht komen en kan zelfs helend werken. Ik ben een groot voorstander van het combineren van ademwerk met een lichaamsgerichte sessie, omdat je hiermee je gehele systeem aanzet tot verandering. Op celniveau wordt je systeem heringericht.

“Iedereen verdient het om gelukkig te zijn dus waarom niet vanaf vandaag”.